Прочутото ателие Pininfarina създаде уникален екземпляр от хипер автомобила Battista.  Моделът Battista Reversario е създаден специално за платежоспособен клиент и е вдъхновен от колата Battista Anniversario, посветена на 90-годишнината на известния италиански производител на каросерии Pininfarina. Колекцията на клиента вече имаше юбилейна кола, но той реши да закупи друга хиперкола, която стана "отражение" на юбилейната специална версия.

Reversario идва в комплект с ексклузивен комплект за багаж от три части, който отразява начина на живот на клиента. Неговото куфарче, чантата за пътуване през уикенда и чантата за костюм са изработени от черна кожа, завършени с кант Iconica Blu и бели акценти от алкантара.

Технически Pininfarina Battista Reversario е същият като обикновеното купе: има четири електрически мотора с обща мощност от 1900 конски сили. Reversario разчита на литиево-йонна батерия с капацитет 120 kWh и може да ускори от 0 до 60 км/ч за 1,79 секунди, от 0 до 120 км/ч за 4,49 секунди и от 0 до 200 км/ч само за 4,75 секунди.

Цената на уникалния автомобил е около 3 милиона евро