Много евтин електрически хечбек на компанията FAW със сладък дизайн бе пуснат на пазара в Китай. Държавният концерн започна да продава в родината си градския автомобил с три врати Bestune Pony, който е дълъг само три метра. Електрическа кола с вид на играчка изминава до 170 километра с пълно зареждане на най-голямата батерия и струва на местния пазар едва 3900 долара.

Bestune Pony се продава в три нива на оборудване. Моделът се предлага в шест цвята, а за четириместния салон има избор от повече от сто декоративни детайла, които ви позволяват да персонализирате интериора по ваш вкус. Дължината на хечбека е точно три метра. Пътният просвет е 130 милиметра, което FAW нарича най-доброто в класа.

Електрическият автомобил се задвижва от мотор с мощност едва 27 конски сили. Разходът на енергия е 8,8 киловатчаса на 100 километра. Можете да изберете капацитета на батерията: по-малка опция позволява да се измине до 122 километра, а по-голямата - до 170.

Списъкът с оборудване на Pony включва задни сензори за паркиране, система за рекуперация на енергия, ABS, асистент за наклон и камера за обратно виждане. В салона има климатик, USB вход, сензор за колан и фиксатори за детски седалки. Въздушната възглавница е само една - шофьорската.