Служебният финансов министър Людмила Петкова манипулира информацията с фискалния резерв, държавата е стабилна.

Това заявиха на брифинг в Народното събрание депутати от ПП-ДБ.

Проблем с бюджета и фискалния резерв няма, издадохме държавата в отлично състояние. Информацията за намаления фискален резерв е манипулативна, каза Венко Сабрутев.

"Продължава се комуникацията да се плаши населението за това, че държавта ще фалира, затова заговори и президента Румен Радев при съставянето на кабинета. Оттук насетне тоговорността на състоянието ня бюджета е на служебния кабинет", каза Сабрутев.

Малко по-рано днес лидерът на ГЕРБ
Бойко Борисов повдигна въпроса за проблемите в бюджета, засегнати вчера от служебната финансова министърка Людмила Петкова.

Вчера Петкова заяви, че фискалният резерв към 8 април е в размер на 6.689 млрд. лв. При своеобразния отчет за свършеното обаче преди това Василев заяви, че оставя „стабилен фискален резерв" от 9.9 млрд. лв., или иначе казано в думите на двамата финансови министри има разлика за около 3 млрд. лева

По думите на Сабрутев информацията за състоянието на фискалния резерв е манипулативна, защото държавата не е получила всичките си приходи към този момент, а е направила планираните разходи.