Това е един огромен необезпечен кредит, един подарък. Това каза по bTV министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов по повод отпуснатия от ББР 150 млн. лева кредит на на Румен Гайтански – Вълка. Карадимов  е и бивш председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие,

Това провокира всички извънредни последващи действия, които предприехме, продължи Карадимов. ББР през 2019 г. няма нищо общо с ББР през
2024 г., като една от причините е именно този кредит. Станах председател на Надзорния съвет през ноември 2022 г. и заварих седем големи кредитни експозиции. Те бяха сложени на специален режим, заяви той.

Беше предприета нова стратегия на ББР, която включва уплътняване на публичните функции на банката и преодоляване на регионалните дисбаланси. В резултат на това банката се превърна в могъщ съюзник на държавата в ключови сектори като военната промишленост и здравеопазването, посочи бившият председател на Надзорния съвет на ББР.

Росен Карадимов, който беше назначен от служебния кабинет за координатор на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, поясни, че задачата му е да осигури  материално-техническото обезпечаване на МРРБ - заради ГРАО системата, на МВР - заради охраната на вота, на Министерството на правосъдието - заради гласуването в затворите, на Министерството на външните работи - заради гласуването в чужбина, и на Министерството на електроенното управление - заради верифицирането на машините и осигуряването на видеонаблюдението в деня на изборите.

 Изборите се провеждат от Централната избирателна комисия, правителството има отговорност по
материално-техническото обезпечаване, посочи министърът.