Honda и Sony обявиха на технологичното изложение в Лас Вегас, че техният съвместно разработен автомобил ще се продава под новоразработената марка Afeela.
Освен разкриването на името на марката, компаниите представиха нов прототип, който е предназначен да визуализира предстоящ производствен модел.

Предварителните поръчки са планирани да започнат през първата половина на 2025 г., а продажбите да започнат по-късно същата година.

Като се има предвид с какво е известна компанията „Сони”, не е изненадващо да видим, че салонът на електрическия прототип е високотехнологичен и разполага с голям дисплей, който обхваща ширината на интериора. Той е разделен на множество секции, тъй като дисплеите за дигиталните странични огледала са на външните ръбове, докато цифров инструментален панел се намира пред водача. Отдясно има информационно-развлекателна система, която се влива в дисплей за пътника на предната седалка.

На други места можем да видим волан в стил аеро и минималистично арматурно табло. Дизайнерите са оборудвали прототипа с плаваща централна конзола, която включва въртящ се диск, както и специални бутони Home и Mute.

Прототипът на Afeela е оборудван с набор от камери и сензори отвътре и отвън. Sony Honda Mobility казва, че има общо 45 и те се стремят да оборудват автомобила със система за полуавтономно шофиране от ниво 3. Това предполага, че колата ще бъде силно автоматизирана при определени сценарии и ще прехвърли задачата за шофиране на хората, когато е необходимо.

Пробегът на автомобила остава загадка, но едно от изображенията на интериора показва пробег от 377 км с около 75-80% оставащ заряд