Stellantis ще добави нова марка към огромното си портфолио от марки в Европа през следващата година. Това ще бъде бюджетна марка, която ще продава електрически автомобили на китайската компания Leapmotor. По този начин Stellantis започва атака на пазара със равнително достъпни возила на ток.

След сливането между Fiat Chrysler Automobiles и Groupe PSA се получи автогрупата Stellantis, която се състои от 16 марки: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram и Vauxhall. През следващата година ще бъде добавена и новата китайска, която найй-вероятно ще се предлага и България.

Stellantis ще добави новата бюджетна марка в Европа през 2024 г., с която твърди, че ще се фокусира изцяло върху сравнително достъпни електрически автомобили. Stellantis ще предлага на пазара електрически автомобили от китайския Leapmotor.

Наскоро беше обявено, че Stellantis ще влезе в тясно сътрудничество с китайския Leapmotor, като двете компании ще създадат съвместно предприятие със седалище в Нидерландия. Нарича се Leapmotor International и Stellantis ще управлява 51 процента от акциите. Това партньорство трябва също така да направи възможно износът на продукти на Leapmotor в страни извън Китай, както и производството им извън Китай.

Чрез Citroen e-C3 Stellantis наскоро представи сравнително достъпен електрически автомобил по отношение на цената - от 23 000 евро.