По-евтини куверти за Нова година предлагат заведенията в Добрич


Започна продажбата на кувертите за Нова година в заведенията в Добрич, има интерес, съобщи Димитър Димитров, председател на Регионалната браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Цената им е от 95 до 145-150 лева, според това каква ще е програмата и колко степенно ще е менюто. Около 22 заведения в Добрич са готови да посрещат гости в новогодишната нощ, добави Димитров. За посрещането на Нова година в хотели по морето се предлагат пакети на човек от 200 лв до 500 лв, в зависимост от категорията на хотела и предвидената програма. Пакетите включват 2 или 3 нощувки. Тези пакети предлагат новогодишна вечеря и богата музикално-артистична програма., брънчове на следващия ден. "Спрямо предходната година менютата, които се предлагат са по-скромни, което предполага и известно намаление на цените на кувертите", обяснява браншовикът.
Петстепенно меню с деликатна комбинация от френски вкусове и техники, и акценти от източната кулинария, ще посрещне в новогодишната нощ гостите на 5-звезден в курорта „Албена". Авторският подбор на главните готвачи Живко Стоянов и Христо Узунов започва с тематична салата от домати, домашно кьопоолу, мус от овче сирене с пушен пипер, маринован червен лук, хрупкав еленски бут, прясно изпечени орехови ядки и поръска от дехидратирани маслини с магданозено песто. Предястието включва традиционен терин от гъши дроб, маринован с емблематичния ликьор „Гран Марние", положен върху запечен козунак, поширана круша с анасонов аромат и пюре от вишни за балансиране на вкусовете. Комбинация от свинско и пилешко месо е акцентът в основното ястие, с филе миньон и крокет, гарнирани с пюре от грах, арабски хумус със зеленчуци брюноаз и грейви сос със сушени сини сливи. Велурен мус от бял шоколад с малини и шампанско, върху бадемов кръмбъл и крем Патисиер с кардамон и бурбонска ванилия, ще сложи сладкия завършек на вечерта. За гостите е предвидено също следястие с интерпретация на домашна баница с късмети, както и селекция от алкохолни напитки, произведени от градините на ваканционното селище.
С 5 степени е и менюто на шеф Иван Георгиев в другия 5-звезден хотел в комплекса. Кулинарното преживяване в новогодишната нощ ще започне със салата от розови домати, фризе и валериана, с мантия от билков винегред, гриловани тиквички, печен пипер със сирене „Филаделфия", пъдпъдъчи яйца и пясък от маслини с цвекло. За предястие е предвидена панакота от гъши дроб, с конфи от червено грозде и чипс от козунак. Върхова точка в селекцията заема основното ястие от кралски котлет с манатарки, бекон и френски сирена, в компанията на картофен тарт, сушени домати, кореноплодни зеленчуци и сос „Бордо". Преди десерта гостите ще бъдат изненадани със селекция от български сирена и мезета, а сладката част от менюто включва изкушение от маскарпоне и малини, шам фастък, брауни мус, с пухкав сняг от чист белгийски шоколад.