Обединени от грижата да подобрят климата на планетата, принц Уилям и милиардерите Майкъл Блумбърг и Бил Гейтс проведоха серия от срещи на форума The Earthshot Prize, който се проведе в Лондон тези дни. Целта му е да обедини иноваторите в тази сфера и те бъдат подкрепени, ако идеите им са с достатъчно висока добавена стойност.  Принц Уилям и вдъхновителя на климатичния форум Майкъл Блумбърг. 
СНИМКА: БЪКИНГАМСКИ ДВОРЕЦ И ИНСТАГРАМ НА ПРИНЦ УИЛЯМ

Принц Уилям и вдъхновителя на климатичния форум Майкъл Блумбърг. СНИМКА: БЪКИНГАМСКИ ДВОРЕЦ И ИНСТАГРАМ НА ПРИНЦ УИЛЯМ

На сайта на Бъгингамския дворец бе съобщено, че принцът на Уелс се е срещнал с Майкъл Р. Блумбърг, основател на Bloomberg Philanthropies и глобален съветник на носителите на наградата Earthshot. Освен това двамата са поздравили петимата финалисти на наградата Earthshot.  Принц Уилям и Бил Гейтс разговарят с един от иноваторите на климатичния форум. 
СНИМКА: БЪКИНГАМСКИ ДВОРЕЦ И ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО

Принц Уилям и Бил Гейтс разговарят с един от иноваторите на климатичния форум. СНИМКА: БЪКИНГАМСКИ ДВОРЕЦ И ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО

"След това Негово кралско височество присъства на срещата на върха за пробив в енергетиката, събитие, което събира лидери в областта на технологиите, политиката, науката, академичните среди и бизнеса, за да си сътрудничат за иновативни решения за климата - отбелязва още сайтът на Бъкингам. - Принцът на Уелс се срещна с Бил Гейтс, основател на Breakthrough Energy, и посети Innovation Showcase, показвайки някои от водещите иновации в областта на климата, разработвани по целия свят."

Там принцът се е видял с представители на фирмата Circ, която бе наградена през 2023 г., защото създаде новаторско решение за рециклиране на полипамучни тъкани.

Както и с призьора за 2022 г., разработил метод за постоянно съхраняване на CO2, използвайки естествената сила на минерализацията.