Големите закъснения на полетите в денонощието на 21 юли са от 0 часа до сутринта, показва полетната информация на софийското летище. След това ситуацията постепенно се нормализира и те падат под час.

Полетът на "България ер" от Варна до София е пристигнал в 2,52 ч при планиран 0,20 ч, с близо 2 часа по-късно е кацнал и самолетът им от Милано, а полетът от Бургас вместо в 22,35 кацна в София в 0,55 ч.

Полет на "Райънеър" от Милано е закъснял с 2,40 часа, а този от Лисабон с над час. Авиокомпанията има отменен полет в 16,35 от Милано, а срещу полетите й за Задар и Виена, съответно в 14,40 и в 13,20 ч, няма информация.

Най-много са закъсненията на самолетите на "Уиз еър" до София - с близо час от Хамбург, с над 3,30 часа от Ереван, с толкова и от Аликанте. С 4,30 часа по-късно се е приземил самолетът от Лондон.

Анулиран е полетът в 11,30 ч от Милано, с под час са пристигнали самолетите им от Брюксел и Барселона.

При излитащите има един отменен полет на "Райънеър" до Милано, между час и два - закъснения на "Уиз еър", "Луфтханза" и "Флай Дубай" до Тел Авив, Айндховен, Мюнхен, Франкфурт и Дубай. И при излитащите от София води "Уиз еър" с полета й за Мюнхен, който вместо в 6,30 ч се осъществява в 9,30 ч. От компанията съобщиха в неделя, че пътниците могат отново да резервират билети и да се чекират онлайн.

Последиците от срива на системите на 19 юли явно е засегнал най-сериозно унгарският нискотарифен превозвач, който и в неделя регистрира закъснения повече от другите авиокомпании.