На 26 юли - в разгара на сухото лято, неочаквано в нощта на грандиозното шоу за откриването на Олимпиадата, над Париж вали като из ведро.

Но още по-удивително е, че този сценарий бе предсказан от френския изследовател на облаците Матийо Симоне цели 54 дни по-рано.

"Русия би могла да използва облаците срещу Франция. И това би могло да стане в деня на откриването на олимпийските игри в Париж. Юридически е възможно, но технически не съм сигурен". Това заяви Матийо Симоне във видео интервю за последния брой на списание "Космос" в ранния дъждовен следобед на 2 юни под секвоите на Борисовата градина в София. Той не е гадател, нито синоптик, а писател и юрист, който от години изследва облаците и посети столицата ни за  Shapeshift festival.

Защо Съединените щати първи започват да използват облаците по време на Виетнамската война? Как един ирански метеоролог спаси света от война между Иран и Израел заради спор за откраднати облаци и по какъв начин Китай инвестира 1 милиард долара в технологии за управлението на облаци - виж във видеото на Татяна Тасева и Слави Ангелов.