Дните на MG ZS са преброени. Този истински бестселър, най-продаваният китайски автомобил в Европа, скоро вече няма да се предлага на Стария континент.

Моделът с конкуренти като Dacia Duster или Suzuki Vitara беше най-продаваният в Испания през декември 2023 г. От кросоувъра за половин година на Стария континент са пласирани повече от 54 000 бройки.

За кратко време ZS постигна изключителни резултати. На определени пазари в Европа имаше месеци в годината, когато беше на самия връх с цена на определени пазари под 15 000 евро. 

2024 г. се оказа ключова за MG в Европа. Британската марка, повече от десетилетие собственост на китайския гигант SAIC, върви напред с амбициозната си производствена линия. Появата на сцената на новия MG3 Hybrid+ и MG HS 2025 са идеален пример за промените, настъпващи в гамата MG, срещу които ZS също не е имунизиран.

Фактът, че настоящият ZS скоро ще бъде спрян, не означава, че MG се отказват от продължаването на битката в този сегмент. Напротив, MG работи на пълни обороти по своя наследник, с който ще продължи да се състезава на европейския пазар на достъпни автомобили.

Остава да видим дали новият 2025 MG ZS все още ще се предлага с конвенционални бензинови двигатели. Гамата със сигурност ще включва задвижване с Hybrid+ технология, която беше пусната наскоро с новия MG3. Освен това 100-процентовата електрическа версия ще остане на пазара.

Ако всичко върви по план, новият ZS (ако това име остане) ще дебютира в края на тази година. Това означава, че второто поколение ще пристигне в европейските шоуруми през първата половина на 2025 г.