Пари ще се превеждат по игрална сметка на участник след всяка игра

Две седмици има оператор на хазартни игри да изплати печалба от залог, направен онлайн, ако има спор с получателя. След този срок се намесва НАП.

Това предвиждат промени в наредбата за общите задължителни условия и правила за видовете хазартни игри, за които се издават лицензи. Ако между организатор и участник възникне спор, най-напред той се разрешава от оператора в посочения срок. При несъгласие участникът уведомява организатора. Ако пак не се постигне разбирателство, се изпраща протокол до НАП, а приходната агенция има право да излезе с решение.

Наредбата въвежда изисквания към интернет страницата на организатора, за да се елиминират фалшиви сайтове. На видно място трябва да са обявени търговската регистрация, лицензът, общите и специфични условия за играта.

Подробно трябва да бъдат описани начините за приемане на залози, как се формират и изплащат печалбите, както и размерите им. Организаторите са длъжни да обявят и услуги за помощ, начини за подаване на жалби и сигнали до организатора и до НАП. Всеки оператор посочва минимална и максимална сума за депозит.

Промените в наредбата задължават печалбите да бъдат превеждани по игралната сметка на участник след приключване на всяка игра. Тези, които правят залози, ще попълват личните си данни в специална форма. Те ще бъдат подадени и в НАП.

Организаторите могат да изискват допълнителни данни, ако имат съмнения в достоверността на предоставената информация. Ако не може да установи самоличността на участник, участието му може да бъде отказано. Проверка ще се прави и на дебитна или кредитна карта, преди да бъде приет залог. При основателни съмнения, може да има временно ограничаване достъпа на участника до игралния му профил, както и възможностите за окончателното му деактивиране.