Сметната палата публикува на своя сайт 359 встъпителни и 264 финални имуществени декларации на лица,  заемащи висши държавни и други длъжности, подадени в периода от 21 юни до 30 декември 2016 г., по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности.

Декларации в законоустановените срокове за периода от 21 юни до 30 декември 2016 г. не са подали 19 задължени лица. Съгласно Закона встъпителните и финалните декларации трябва да се подадат до един месец след встъпване или освобождаване от длъжност.

Публикацията може да бъде намерена на интернет страницата на Сметната палата. 

Публикацията съдържа цялостна информация за всички  имуществени декларации, подадени през 2016 г. пред Публичния регистър. В нея се включват и декларациите, които са подадени до 30 април 2016 г. и бяха оповестени на интернет страницата на Сметната палата на 20 юни 2016 г. 

При отваряне на конкретна декларация на лице, в заглавието й е посочена „дата на встъпване/освобождаване от длъжност“, като за новопубликуваните сега декларации тази дата е от периода между 21 юни и 30 декември 2016 г.

В случаите на неподаване на декларация от лицата, попадащи в обхвата на закона, Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".