Борислав Стаменов: Трудностите са предизвикателства и изпитания. Въпрос на време е да се справиш

Бирария "Кръста" в квартал "Лозенец" е заведение свободно по дух. Така го определя собственикът му - Борислав Стаменов. Едно от специалните неща е музиката - Борислав слуша рок от дете, такъв стил предпочитат и клиентите. Бирарията е с непретенциозна визия. "Нямаме тежък сервиз, хората разговарят с нас приятелски, ние сме едно голямо семейство. Това ни дава сили да продължим напред", разказва собственикът.
Освен хубава бира и вино, "Кръста" предлага подходящи мезета. Специалитетите са ребърца и пушен врат, приготвени със специална машина за домашно опушване на месо. Храната се сервира върху камъни и дървени подноси, а цените са балансирани.

"Според мен, когато бизнесът е семеен и е вложено лично отношение, няма как да не е успешен. Когато се работи с чисто комерсиална цел, не се получава. Това е основният ми принцип - и по отношение на храната, и за набирането на персонал, дори за шофирането - всичко е показателно", споделя Борислав. Той приема клиентите си като свои гости, а работата - като удоволствие.

- Откога сте в този бизнес? Занимавали ли сте се с нещо друго преди?
- От много време се занимавам с този бизнес. Бил съм управител на няколко заведения. Забелязах, че в "Лозенец" има недостиг на заведения, нямаше нещо подобно и за това реших, че ще е добре да се запълни тази ниша. И от почти 4 години се занимавам с бирарията.

- Защо избрахте да работите в тази сфера?
- Това е усещане, на сърце ми е. А и имах късмета да работя с хора, които познавам от много време.

- Какво научихте за тези години като предприемач?
- Научих, че когато преследваш мечтата си, трябва да си готов на предизвикателства, някои ги наричат трудности. Трябва да ти стиска, да си готов за успеха, както и за неуспеха, ако може в България да се каже успех. Да живееш с начинанията си.

- Кой беше най-трудният момент в досегашния ви опит като предприемач?
- Единственият проблем е несигурността на пазара на недвижими имоти. Ако си под наем, нямаш гаранция, че ще можеш да се развиваш дълги години на едно място. Хората си променят становището. Когато в началото виждат, че прохождаш, а след това започнеш да се развиваш, решават, че могат да печелят повече от това, което са ти обещали като договор. И това е изключително тежко. Това ми е основният страх и проблем, но в крайна сметка бизнес средата в България е такава.
Иначе имах големия късмет да работя с хора, с които съм вече много време. Това ми гарантираше сигурност, можех да се концентрирам върху менюто, нещата, които ще ни осигурят нови клиенти и ще ни направят стабилни на пазара. Трудностите са за мен като собственик. Но като цяло си харесвам работата с всичките предимства и недостатъци, срещам се всеки ден с много нови хора, всеки ден е различен.
Важно е и да си намериш място. "Лозенец" е страхотен квартал - и като дух, и за бизнес.

Моята философия е, че трудностите са предизвикателства и изпитания. Въпрос на време е да се справиш. Важното е, че съм здрав, всичко друго е поправимо. На пазара трябва да се слушат намеренията на клиентите. Но не трябва да е всеядно заведението - ако продаваш паста, родопските сачове нямат място. Всеки трябва да прави това, което смята, че прави най-добре.

- Как избирате служителите си?
- Случвало ми се е да пускам обяви в сайтове и имаме случаи, в които са дошли много качествени служители. Аз ги наричам колеги, защото работя наравно с тях, при нас няма силно разделение между собственик, управител, хигиенист, готвачи, сервитьори.
Имали сме и хора, които искат да поработят малко и да си ходят. Имало е и служители, които си мислят, че като са на дадена длъжност, могат да си позволяват да омаловажават труда на другите. Такива са си тръгвали на момента. Аз имам уважението на всички мои служители. Чувствам ги като много близки мои роднини.

- Какво казвате на служители си, за да ги мотивирате?
- Освен заплащането, което според мен е изключително адекватно, мотивацията е следната: всичко опира до това хората да не забравят от къде са тръгнали, да знаят какво правят в момента и какво в бъдеще. Светът е кръговрат, ако си направил лошо на човек и си се измъкнал, след време може да се получи така, че да ти се случи на теб. Всичко се прави така, че когато хората се държат така с теб, както ти с тях, да се чувстваш добре. Искам всичко да е на основата на морала и на съвестта. Ние сме 25 човека екип, това са 25 семейства и искам да са сигурни, че аз давам всичко за тях на 100 процента и усещам, че и те отговарят със същото.

- Как си представяте вашия бизнес след 5 години?
- Имахме един опит за разширяване, но не беше успешен. Проблемът се оказа в квалифицираните кадри, което е ужасно трудно. За това мисля да инвестирам в бизнеса си, но да бъде локализиран на едно място. Имам идея за имот извън София. След време искаме да го развием като хотелски бизнес с ресторант. След 5 години се надявам да сме започнали новото начинание и да сме събрали достатъчно колеги, с които да си поделим отговорностите и да работим все така успешно.