Партньорството между двете компании е факт от април

Потребителите на SportPass в България вече имат достъп до всички зали на "Атлетик фитнес". Партньорството между "Содексо България" и "Атлетик фитнес" е факт от началото на април, съобщиха от двете компании.

Пуска се и нов пакет - SportPass B-Active, който включва посещения без доплащане за тренировка в залите на "Атлетик" и останалите близо 800 партньорски обекта от мрежата на SportPass. Картата е продукт на "Содексо", който е наложен на българския пазар и се базира на опита на компанията в над 80 държави. Според компанията в България най-популярните спортове са фитнес, йога, народни танци, кросфит и плуване.

Проучване на "Содексо България" сред потребителите на SportPass показва, че повечето от тях предпочитат да тренират в зала, отколкото на открито или у дома. Решаващият фактор при избор на спортна зала според 68% от запитаните е дали местоположението е близо до техния офис. Други 48% предпочитат да посещават спортни клубове близо до дома си. Проучването показва, че основното предимство на SportPass е възможността да се посещават различни спортни обекти с една карта (според 90% от анкетираните), следвано от възможността да се практикува различен вид спорт всеки ден (69%).

"До този момент не сме работили с никой от операторите на спортни карти на пазара, защото не бяхме дефинирали партньор, на когото да можем да разчитаме за поддържане на високия стандарт, с който се свързват клубовете и услугите ни. В "Содексо" видяхме не само дългогодишна традиция и иновативен подход, които са гаранция за качествена услуга, но и компания, която търси ползата за всяка от страните по веригата. Това е важен фактор за всеки, който търси дългосрочни взаимоотношения, които гарантират устойчив бизнес модел и лоялни отношения между двамата партньори и техните клиенти", заяви Петър Ангелов, собственик и управител на "Атлетик фитнес".

"Изключително доволни сме, че можем да предоставим на клиентите ни възможността да практикуват спортно-здравни услуги в центровете на "Атлетик". Това сътрудничество е важно за нас, тъй като с "Атлетик" сме дефинирали една и съща цел - необходимостта да инвестираме усилия, за да образоваме клиентите си, както и да полагаме постоянни грижи за подобряване на бизнес средата чрез внедряване на услуги за по-качествен живот", коментира Виктор Косконел, изпълнителен директор на "Содексо България".