Заведенията за хранене ще могат да предлагат в менюто си биохрани, но само ако имат разрешение. Контролът ще се осъществява от агенцията по храните. Това предвиждат промени в наредба, публикувани за обществено обсъждане. За биоменю може да се използват от 90 до 100% биологични продукти. До 10% от използваните съставки като подправки, плодове, зеленчуци и други ще може да са небиологични, ако на пазара няма такива биологични продукти.
Готвачите не може да използват продукти от лов и риболов и да наричат ястието “биологично”.
Текстовете вменяват задължения на ресторантите да съхраняват разделно биологичните и небиологичните суровини.
Когато поради външния си вид биологичните суровини може да бъдат объркани с небиологични, те се приемат и съхраняват предварително опаковани и етикетирани от производителя.