Даймлер (Daimler), производителят на Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz), наблюдава стабилизиране на бизнеса в Китай, след като страната отмени блокадите заради коронавируса. Това заяви пред в. "Билд ам зонтаг" високопоставен представител на германския автомобилостроител, цитиран от Ройтерс.

"Само в Китай през март отново продадохме около 50 000 коли. Това ни дава увереност", казва Маркус Шефер, член на мениджърския съвет за производството, предава БТА.

Между януари и март по света са доставени общо 477 400 автомобила от марката Мерцедес-Бенц. Не се посочва обаче колко от тях са били за китайски клиенти. Миналата година китайци си купиха 694 200 мерцедеса или 29 процента от общите продажби.

От утре се предвижда да заработят отново поточните линии на Даймлер в Германия. Заводите в Зинделфинген и Бремен ще започнат производство на моделите Е- и Ес-клас.

Китай е най-големият пазар на Ес-класа, произвеждан в Зинделфинген. Обичайно на ден там се правят по няколко стотин коли, припомня Ройтерс.

По думите на Шефер няма да бъде постигната точно такава цифра, когато производството започне идната седмица.

Даймлер (Daimler), производителят на Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz), наблюдава стабилизиране на бизнеса в Китай СНИМКА: РОЙТЕРС
Даймлер (Daimler), производителят на Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz), наблюдава стабилизиране на бизнеса в Китай СНИМКА: РОЙТЕРС