Астронавтите на НАСА Стивън Боуен и Уди Хобърг, колегата им от ОАЕ Султан Алнеяди и космонавтът на "Роскосмос" Андрей Федяев се завърнаха на Земята след 6 месеца престой на борда на Международната космическа станция.

„След като измина почти 79 милиона мили по време на мисията си и завърши стотици научни експерименти в полза на цялото човечество, SpaceX Crew-6 на НАСА се завърна у дома на планетата Земя - каза администраторът Бил Нелсън. - Този ​​международен екипаж представляваше три нации, но заедно те демонстрираха споделената амбиция на човечеството да достигне нови космически брегове." Според него приносът на астронавтите ще помогне на НАСА да се подготви за завръщането си на Луната с мисията Artemis и оттам да продължи към Марс в името на по-добрия живот на Земята. 

По време на мисията екипажът инсталира две нови системи IROSA (International Space Station Roll-Out Solar Arrays), за да увеличи производството на енергия за станцията. Но освен това бяха проведени стотици експерименти и технологични демонстрации, изучаване на генетични адаптации на растенията в Космоса, наблюдение на човешкото здраве в условия на микрогравитация, за да се подготви за следващия етап - извън ниската околоземна орбита. Заедно с това екипът пусна и първият  сателит, който ще тества новата система за откриване и защита от радиация.