Всички имат една и съща книжка, издадена въз основа на общи критерии и общи шофьорски умения, независимо каква кола карат. В Австралия обаче политиците взеха радикално решение, защото оттук нататък за каране на автомобил с мощност над 370 к.с./тон ще е необходимо да притежавате специална шофьорска книжка. Тази мярка ще бъде задължителна от 1 декември и желаещите ще трябва да следват онлайн курс и да преминат изпит, за да получат този прочут лиценз UHPV (ултра високомощно превозно средство). След тази дата шофьорът, който няма специалния документ и кара супермощна кола, рискува тежка глоба и дори затвор .

Онлайн курсът има за цел да повиши осведомеността сред собствениците на тези машини. Освен рисковете с високите скорости,  ги кара да разберат основите на електронните помощни средства (например регулируем контрол на сцеплението). Шофьорите се приканват сами да предприемат необходимите стъпки. След което следва глоба от 2500 австралийски долара или 1555 евро.

В Австралия деактивирането на помощните средства при шофиране на хиперколи се наказва със значителни глоби. Това се отнася за контрол на сцеплението, ABS или контрола на стабилността. Деактивирането на тези помощници се наказва с друга глоба - 5000 австралийски долара (3110 евро) и шест точки от лиценза. 

Участието в онлайн курса струва 61 австралийски долара или 37,95 евро и продължава само 45 минути. След това заинтересованите лица ще трябва да преминат и кормуване.