Харесвам работата си и не мога да си представя да се занимавам с нещо друго, казва Валентина Георгиева, продуктов мениджър във ФАНТАСТИКО

От родния Плевен до мениджърска позиция в една от най-големите търговски компании у нас – така може да бъде описана историята на успеха на Валентина Георгиева.

Още докато е студентка, тя

решава да поработи

като касиер само за

лятната ваканция

в един от супермаркетите „Фантастико" в София. Но се оказва, че това „само за лятната ваканция" продължава и до днес – вече 21 години.

Докато учи в Университета за национално и световно стопанство, Валентина продължава да се развива професионално. От касиер става главен мърчандайзер, а след това и продуктов мениджър. В момента работи по портфолиото на компанията с битова химия, перилни препарати и всички санитарно-хигиенни средства. Отговаря за над 1000 артикула и цялостната визия на едни от най-силните сектори в супермаркетите „Фантастико".

„Харесвам работата си и не мога да си представя да се занимавам с нещо друго, казва Валентина. Работата е изключително динамична и всеки успех я предизвиква да си поставя все по-високи цели. „Мисля, че

най-естественият

път да се развиваш е

именно да познаваш от

първо лице процесите

Работата ми в супермаркет беше незаменима школа и без този етап не бих могла да бъда на необходимото професионално ниво като продуктов мениджър днес", допълва Валентина.

Търговската индустрия е силно конкурентна и за да си успешен там, трябва да изпреварваш конкурентите си. А Валентина знае тайната за това. „Пазарът е динамичен, клиентите се променят, очакванията към нас - също.

Винаги се интересувам

от нови артикули, нови

тенденции

и постоянно следя развитието на пазара. Аз съм човек, който държи много на изпълнението на професионалните ангажименти, и не се страхувам от предизвикателства в работата", споделя Валентина.

Извън компанията тя държи особено много на своето семейство. „Обичаме да пътуваме и да прекарваме повече време сред природата, да спортуваме – караме велосипеди, ски, правим планински преходи", разказва Валентина.

Често се връщат и в Плевен при семейството й. То и приятелите от детството й липсват, но се стреми да поддържа връзка с хората, с които е израснала и е споделяла най-приятните и най-трудните моменти, преди да напусне града. „Обичам Плевен, там е моят роден дом и съвсем естествено аз съм силно свързана с него. Мисля, че успяхме да заразим и сина ми с вълнението, което изпитваме винаги когато сме там", признава Валентина.

Казва, че има две семейства – собственото си и сплотеното семейство, наречено „Фантастико". „Тук изградих дълготрайни връзки с моите колеги както в офиса, така и с хората, които работят в супермаркетите. С общи усилия успяваме да преодолеем трудните моменти и да се развиваме като успешна компания на пазара", връща се назад в годините Валентина.

По думите є това, което превръща една семейна компания в добър работодател, е

грижата за екипа и

коректността

„Като сериозен работодател „Фантастико" предоставя на всеки в екипа възможност за сигурна работа с потенциал за развитие, добри възнаграждения, месечни ваучери за храна, допълнително здравно осигуряване и редица безплатни прегледи и изследвания. Може да се възползваш от отстъпки във всички обекти на компанията – супермаркети, ресторанти, боулинг зали, карти за спорт на преференциални цени, отстъпки за различни хотелски комплекси", изброява Валентина.

Мнението й споделят и мнозинството от колегите й. Последното проучване за удовлетвореността в екипа на компанията BeyondWork*, проведено това лято, показва, че 91% от служителите на „Фантастико" ГРУП оценяват високо грижата на компанията за екипа, 85% силно одобряват работодателя си, а за близо 88% българската верига следва високи стандарти за качество. Общата оценка за удовлетвореността в екипа на „Фантастико" е по-висока в сравнение с оценката от миналогодишното проучване.

Всяка стъпка от

кариерното ми

израстване

се случваше в

точния момент,

обобщава Валентина Георгиева. Благодарна е за подкрепата от колегите си и доверието на мениджмънта. "Винаги ще казвам, че всички успехи в моята работа през изминалите години са резултат от изключителни усилия на целия екип, който стои зад бранда „Фантастико", казва още Валентина.

* С проучването BeyondWork се измерва удовлетвореността на служителите във ФАНТАСТИКО ГРУП. В анонимната анкета, проведена в периода 19 юни – 19 юли 2024 г., са участвали 1235 служители от всички дивизии на "Фантастико" ГРУП. Те са дали отговор на 76 въпроса, обхващащи всички фактори, които влияят на удовлетвореността на работното място.