Скок в цената на зелето имаше в разгара на сезона на туршиите и приготвянето на кисело зеле.
Причината, която изтъкват производители и търговци – горещото и сухо лято.
Годината обаче беше добра за карфиола, а българите продължават да се придържат към традицията и да правят консерви във Великотърновско.
Стела Съкова се радва на добра реколта от карфиол в градината си в село Драганово. Цената е по-висока от миналогодишната, съобщава бТВ.
Жената опитала да я понижи от 5 лв. на 4 лв. за килограм, но конкуренция негодувала.
Зелето пък е поскъпнало почти двойно в сравнение с миналата година заради слабата реколта. Продава се по 1,50 лв. за килограм.
Въпреки по-скъпите зеленчуци, българите не се отказват от домашната зимнина.
Тези, които нямат време да приготвят зимнина, купуват консерви от търговските вериги.