Българската индустрия има много голям потенциал да си партнира с НАСА във високите технологии и изкуствения интелект. И посещението на Бил Нелсън в страната ни го потвърждава. Това написа във фейсбук профила си бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев.

"За мен беше удоволствие и чест да се срещна с администратора на Американската космическа агенция като представител на утвърдения български бизнес и КРИБ".

"Нелсън е у нас година, след като страната ни стана част от "Артемида" - споразумението за стратегическо международно партньорство в областта на космическите технологии и изследването на Луната и Марс", обясни Домусчиев.

"Бившият астронавт, част от екипажа на совалката „Колумбия" през 1986 г., сподели увереността си, че живеем в златно време за изследването на космоса и че България има сериозни възможности да стане „космическа икономика" – да развива космически технологии и наука, и дори да има свой нов астронавт".

Бил Нелсън - сенатор и астронавт, известен като лицето на НАСА, пристигна в България, за да говори пред следващото поколение откриватели. Над 3 години той ръководи американската космическа агенция в стремежа ѝ към комплексни и прецизни изследователски мисии в Космоса.

Директорът на НАСА посещава България и Румъния като част от наскоро подписаните от тях споразумения "Артемида", което дефинира основни принципи за мирно изследване на Kосмоса.

Българската индустрия има много голям потенциал да си партнира с НАСА във високите технологии и изкуствения интелект. И...

Posted by Kiril Domuschiev on Wednesday 23 October 2024