Над 400 марки, от които 100 са нови за България, ще бъдат представени в “София ринг мол”, съобщи вчера генералният му мениджър Никос Ксеталис. Най-новият търговско-развлекателен комплекс у нас отваря в четвъртък от 10 часа.

Сред новите брандове за българския пазар са Jennifer Lopez, ALCOTT, Bossini, La Martina, Guerlain, Tous, Barbour, Julia Bergovich и др. В мола ще има и магазини на веригите “Пикадили”, “Техномаркет”, “Мосю Бриколаж”, “Явор”, “Манго”, H&M, New Yorker, Intersport, LC Waikiki.

Освен на пазаруването обръщаме специално внимание на забавленията - в мола ще отвори най-големият развлекателен център на закрито в България - FUNTASY Ring Park, заяви Ксеталис. Сред атракционите са истинска ледена пързалка, въртележка, арена за каране на колелета, блъскащи се колички с формата на летящи чинии. Киносалонът ще има 10 зали с ВИП салони.

В “София ринг мол” на околовръстното шосе до ИКЕА отваря и най-голямата закрита картинг писта у нас с площ 7 дка. Купили сме 29 нови картинга, от които 10 са специално за деца от 6 до 12 г., обясни мениджърът ѝ Николай Върбицалиев.

В най-новия мол ще бъде открит и най-големият универсален магазин в България - Notosgalleries, на площ от 6200 кв. м. Веригата е със 100-годишна история в Гърция.

Наетата търговска площ на мола при откриването е 68%, но в края на ноември ще достигне 76 на сто, обясни генералният мениджър Никос Ксеталис. Преди Коледа заетостта на магазините вече ще бъде 82 процента.

За откриването на мола са предвидени 4-дневни празненства. На голяма сцена ще се изявяват победителите от Х Factor Жана Бергендорф и Рафи. Ще има и представления на гимнастички, балет “Нова”, латино и джаз банди, както и безплатно рисуване на карикатури.

Организирана е и лотария с голяма награда от 5000 лв. За най-малките посетители на търговския център пък ще има оригами, рисунки, куклено шоу, двойници на любими филмови герои.

Над 200 са магазините в “София ринг мол”. Общата застроена площ е 170 хил. кв. м, а отдаваемата за търговска дейност е 105 хил. кв. м. Откритите площи за забавления и почивка са 28 000 кв. м. Безплатните паркоместа заедно с тези на ИКЕА са 3500. Предвиден е и ВИП паркинг за 100 коли.

Няма друг мол в България с толкова открити площи, естествена светлина и зеленина, твърдят инвеститорите от гръцките компании Fourlis group и Danaos group. Те са вложили в “София ринг мол” 130 млн. евро. Строителството му започна през септември 2011 г., като главен изпълнител е “Главболгарстрой”.

До мола ще бъде пуснат безплатен автобус от метростанция “Г. М. Димитров” с интервал 13-14 минути.