Български преработватели на плодове и зеленчуци участват в изложенията Alimentaria & Hostelco 2022 в Барселона. Близо 3000 изложители от цял свят показват най-добрите си продукти от 4-и до 7-и април в панаирното градче, съобщиха от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.
На българския щанд посетителите ще могат да дегустират натурални сокове, конфитюри, сушени плодове, доматено пюре и да се запознаят с най-модерните иновативни решения, съобразени със здравословния начин на хранене и на живот. Българското участие набляга на традиционно високото качество на използваните суровини, на автентичните вкусове, които отличават родната земеделска продукция.
Акцент в изложбата са нова гама пикантни сосове, както и вече наложените на пазара техни продукти - лютеници, айвари, зеленчукови сосове, майонеза и др.
„Интересът на индустрията и професионалните посетители в турболентните за всички времена, показва за пореден път, че хранително-вкусовата и хотелиерската индустрия ще са ключов стълб за интернационализация на търговията и икономическото възстановяване“, коментира Антоанета Божинова, изпълнителен директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ).
Съюзът организира българското представяне с общ щанд, а нашето участие е подкрепено от Министерството на земеделието и ДФ “Земеделие”.
Очаква се през четирите дни на изложението да бъдат насрочени над 12 500 бизнес срещи с дистрибутори и търговци от САЩ, Индия, Мексико, Перу, Колумбия, Обединеното кралство, Чили, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Холандия, Канада, Тунис и ОАЕ.