КЗП е съставила два акта за установяване на админситративни нарушения на фирмата в Несебър, която вместо да намали автобусните билети за ученици заради новите мерки на правителството, вдигнала цената двойно. 

Преди дни жителка на Св. Влас разказа, че установила на сайта на превозвача, който обслужва линията Слънчев бряг – Бургас, че картата на сина й от 180 лева вече ще струва 86 лв. с намалението. На касата обаче се наложило да плати 145 лева. 

Вицепремиерът Христо Алексиев разпореди проверка на случая, а от фирмата превозвач обясниха по-високите цени с начина, по който формират основната тарифа и отстъпката за учениците. Увериха, че ще изпратят запитване до министъра на транспорта дали правилно са изчислили намалението.

В хода на проверката на КЗП е констатирано, че на видно място в обекта е поставен ценоразпис на предлаганите услуги, както и разписания на маршрутите с посочен ден и час. В хода на проверката е направена разпечатка от официалния сайт на търговеца, от който е видно, че ценоразписът е свален и към момента няма поместен такъв на сайта. На началната страница на сайта има поместено официално становище.

В обекта липсва информация за името на фирмата, седалището и материално отговорното лице. В хода на проверката е заявено, че в обекта не се поддържа регистър на предявените рекламации. Изискано е официално становище по жалбите от търговеца „Ди Ес Бус“.