Технологичната корпорация "Мета" (Meta), която е собственик на "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), отчете нарастване на приходите си през първото тримесечие на 2023 г. въпреки общия спад на поръчките в сектора на онлайн рекламния пазар, предаде ДПА.

Приходите на "Мета" са се повишили с 3 на сто до 28,65 милиарда долара, докато анализатори прогнозираха, че те ще се понижат леко, до 27,65 милиарда долара, информира Си Ен Би Си.

На този фон стойността на акциите на технологичния гигант се повиши с около 9 процента при търговията на извънборсовия пазар, но по-късно това увеличение намаля до 0,89 процента.

Нетната печалба на "Мета" през първите три месеца на година обаче се е понижила с 24 процента до 5,7 милиарда долара на годишна основа спрямо 7,47 милиарда долара през същото тримесечие на 2022 г.

Наскоро корпорацията обяви нова вълна от съкращения, след като значително увеличи броя на служителите си по време на пандемията от коронавирус. Компанията е засегната от общия спад на приходите в сектора на онлайн рекламния пазар, отбелязва ДПА.

Междувременно потребителите на "Фейсбук" са се увеличили до 2,04 милиарда души при 2 милиарда три месеца по-рано.