Redspeed Sentio е първият пътен радар с изкуствен интелект в света, инсталиран е във Великобритания и е произведен от компанията Redspeed International. Този 4D радар с изкуствен интелект не само има способността да засича превишена скорост, но и да разпознава автомобили, които са минали на червен светофар.

Камерата също така засича колко души пътуват в купето на колата и дали извършват нарушение. Примерно дали водачът използва телефона зад волана, дали всички са с предпазни колани и децата са закопчани в седалки.

Камерта може да се свърже с базите данни на полицията на Великобритания и на Агенцията за лицензиране на шофиране и превозни средства (DVLA), за да се провери дали всички данъци и застраховки са платени. Новият радар е оборудван с камери с висока разделителна способност и може да наблюдава до шест ленти на движение. Работи със слънчева енергия, но е активен ден и нощ.

Камерата е поставена на п ът A23, близо до Lambeth в Южен Лондон. В момента това е проект, изпълняван от Transport for London, преди Министерството на вътрешните работи да даде зелена светлина за постоянно използване.