Връщат пари на пътниците, които са купили билети за полета на частната авиокомпания

Планира се втори полет още тази нощ

Правителствения самолет Airbus A319 излетя преди няколко минути извънредно от летище Варна за Тел Авив, за да прибере плануваните в чартърен полет с частна авиокомпания от Израел до България пътници, който по обективни причини не се осъществи днес. Това написа в профила си във фейсбук транспортния министър Георги Гвоздейков.

Чартърния полет с капацитет от 150 места, бе организиран по желание и нуждата на хора пребиваващи в Израел поради това, че са имали закупени билети от авиокомпаниите, които спряха полетите по редовни линии до и от Израел.
Основната причина за да не се осъществявят полети до и от Израел е отказът на застрахователните компании да покрият риска за самолети извършващи полети в райони, които се води война.

Причината за неосъществения чартърен полет е точно тази!!!, пише министърът с три удивителни. 
Той съобщава още, че работят в пълна координация с МнВР, посолството в Израел и кризисния център.

На всички, които са заплатили билети за чартърния полет отказан днес, ще им бъдат възстановени парите обратно!

Поради малкия капацитет от места (94) в правителствения самолет, сме предприели действия по планирането на втори полет до Израел по възможност още тази нощ, ако получим разрешение за полет и обстановката позволява това. Към момента няма обявена пълна евакуация на граждани от Израел и моля да не се спекулира с тази тема!, предупреждава още Гвоздейков.

Министърът благодари на всички, които работят денонощно за оказване на пълно съдействие на гражданите в Израел.