15 часа продължи работата на парламента, а за това време бяха създадени три временни комисии. 

Чрез тях депутатите ще разследват фактите и обстоятелствата около проекта "Турски поток", "Лукойл" и корупцията в митниците. 

Тези за "Турски поток" и за "Лукойл" останаха без председатели, затова при всяко свикано заседание председателят на парламента ще избира кой да ги води. Шеф на комисията за митниците ще бъде Тошко Йорданов от "Има такъв народ"

"Това е върха на популизма. Днес има арест на служители на митницата. В този ден ние се опитваме да създадем комисия. Това е пълна идиотия, но понеже никой не е над закона и няма комисия и прозрачност, за която да сме против ще я подкрепим. Всичко друго е отвратителен популизъм без смисъл. Ние гледаме това ваше чалгаджийско предаване, не искаме и парламента да се превръща в такова", обърна се Кирил Петков от трибуната към ИТН, които са вносители на предложението. 

Единственото изискване на Петков беше да се смени името на комисията, което не бе прието от депутатите. 

В момента то е: Създаване на временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

Искането на Петков беше името да свършва до Агенция "Митници" без да се намесва името на  Василев. 

"Вие да ми говорите за популизъм е унизително. Труден ви е българският, така че чалга на турски значи музика, затова воля ви подхождайте с уважение. А тази комисия е да разберем Асен Василев за затвора ли е или не", отговори на Петков Станислав Балабанов от "Има такъв народ".