Доскоро мениджърите на Volkswagen имаха привилегията да карат служебни поршета, но това вече не е така. Директорът на немския гигант Оливер Блуме нареди да бъдат съкратени разходите на цялата група с милиарди евро. Това включва привилегиите на ръководния персонал. По принцип висшето ръководство вече не може да кара официални Porsche, а трябва да премине към Volkswagen.

Bild пише, че компанията е издала забрана за служебни поршета за членове на така наречения Top Management Circle или висшето ръководство. Писмото от ръководството е изпратено на повече от 200 засегнати служители във Волфсбург в началото на годината.

Но топ мениджърите не искат да ходят на работа без Porsche, така че Bild съобщава, че са завели дело срещу работодателя в съда по трудово право в Брауншвайг.

Само мениджърите на Porsche и висшия мениджмънт на VW все още имат право да поискат Porsche като служебна кола. Volkswagen е в процес на амбициозна реорганизация, чиято цел е намаляване на разходите и увеличаване на възвръщаемостта на продажбите.