Red Bull представи хиперколата RB17 с мощност 1200 конски сили при тегло от едва 890 килограма! Автомобилът, който вече е разпродаден в пълния си тираж от 50 бройки за по 5 млн. лири (5,8 млн. евро) без данъците, не е разрешен за движение по нормалните пътищата, но ще предложи на богатите си собственици същото ниво на вълнение като болид от Формула 1 на писта. Двигателят за колата е разработен с участието на компанията Cosworth. 

Автомобилът има монокок от въглеродни влакна, активно окачване и подвижни аеродинамични елементи, които позволяват да се променя центъра на аеродинамичния натиск в движение за по-бързо завиване. 

Атмосферният V10 4,5-литров бензинов двигател е сглобен от Cosworth и има въртящ момент до 15 000 об./мин. Мощността е 1000 конски сили,като  още 200 се осигуряват от вградения в трансмисията електромотор. Той не само помага на двигателя с вътрешно горене при ускорение, но също така работи в режим на стартер, при първа предавка и отговаря за движението на заден ход. Скоростната кутия е секвенциална от въглеродни влакна на Red Bull с предавки Xtrac.

Гаранцията на тази хиперкола е 2 години или само 4000 км...