Министерският съвет назначи  Анита Великова за  зам.-директор на Агенцията за публичните предприятия и контрол (АППК).

За осигуряване на дейността на органа за управление на Агенцията е необходимо попълването на състава и назначаването на нов член на изпълнителния съвет - заместник изпълнителен директор, притежаващ необходимите образователна степен, професионален опит, потенциал и качества за успешно осъществяване на функции на агенцията.

Великова е магистър по право, притежава богат професионален опит и необходимите управленски умения. През годините е заемала различни ръководни длъжности в публични предприятия към Министерството на икономиката. От септември 2023 г. до момента е директор на дирекция „Административна" в АППК. Познава устройството и функциите на държавната администрация, както и административните и законодателните процедури по отношение на публичните предприятия, приватизация, следприватизационен контрол, което прави нейната кандидатура подходяща за длъжността заместник изпълнителен директор на АППК, се казва в правителственото съобщение.

Агенцията за публичните предприятия и контрол е администрация към Министерския съвет за осъществяване на приватизация и следприватизационен контрол в случаите, предвидени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, за осъществяване координацията на държавната политика по отношение на публичните предприятия съгласно Закона за публичните предприятия, както и извършва дейности по чл. 42 от Закона за концесиите. Изпълнителният директор на агенцията е второстепенен разпоредител с бюджет по бюджета на Министерството на икономиката и индустрията.

Изпълнителният съвет се състои от трима членове - изпълнителен директор и двама заместник изпълнителни директори, които се назначават и освобождават от Министерския съвет. За членове на изпълнителния съвет се назначават лица с виеше образование.