Еволюцията на китайския електрически автомобил не се забавя и Xpeng P7+, представен на изложението в Париж е потвърждение за това. Новият луксозен седан ще замени P7, който вече се продава в някои европейски страни, и ще има амбициозната цел да бъде „първото превозно средство в света, дефинирано от изкуствен интелект".

Това означава, че P7+ ще използва помощни средства за водача и усъвършенствани функции, които обещават да направят шофирането по-безопасно, по-интелигентно, по-устойчиво и по-приятно, както и системи, които научават предпочитанията на водача и пътника и поемат нови нива на автоматизирано шофиране.

Стандартното оборудване включва седалки от кожа Nappa с отопление, вентилация и масаж, както и подплата от мемори пяна и електрическо регулиране. Аудиосистемата с 20 високоговорителя и съраунд звук има и система за намаляване на шума.

Ниво 2++ автоматизирани системи за шофиране (Частично автоматизирано шофиране) са част от пакет от усъвършенствани ADAS системи, които се актуализират постоянно онлайн (OTA - Over The Air), комбинирани с визуалното решение XPENG AI Hawkeye, захранвано от голям изкуствен интелект.

Тази система е оборудвана с две 8M камери, радар с милиметрови вълни и ултразвуков радар, осигуряващи интелигентни функции за шофиране дори при условия на слаба светлина.

Новият електрически седан с бърза се предлага в две опции с един електрически мотор и задвижване на задните колела: 245 к.с. 2WD Lev1 и 320 к.с. 2WD Lev2.

Lev1 е оборудван с 60,7 kWh литиево-желязо-фосфатна батерия и има CLTC пробег от 602 км. Lev2 е оборудван с батерия от 76,3 kWh и има пробег от 710 км. И за двете максималната скорост е 200 км/ч.