Продуктът бързо става любим на веганите, спортистите и планинарите, защото е лек и не заема място, но в същото време е много хранителен

“Сър Найс” ООД е единствената компания у нас, която предлага на пазара здравословен чипс, и то не от какво да е, а от плодове и зеленчуци.

Идеята хрумва на младо семейство. И аз, и мъжът ми много дълги години сме работили в ресторантьорския бранш и още тогава осъзнахме, че в Америка има тренд да се сушат цитруси и пробвахме да направим същото тук, разказа Гергана Станчева.

“Сър Найс” получи награда в конкурса на “24 часа” “Големите малки” в категория “Иновативна фирма”. Тя бе връчена от Йорданка Чобанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Иноваторите са далеч отвъд хоризонта и виждат неща, които ние не можем. Те са дръзки, те опитват и никога не се отказват, и тази награда е доказателство за това. Тези хора са визионери. В Европа има много талант, но все още има какво да се направи по отношение на иновациите. Разчитаме на българските предприемачи, каза Чобанова.

Стартирахме преди 8 години с пет продукта, сега имаме около 50. Вие сте нашето вдъхновение да ви радваме със здравословни чипсове и не само, каза Гергана Станчева. Със съпруга ѝ първо експериментират само с чипс от цитруси. Получава се и минават и на други плодове и зеленчуци.

Разбрахме, че са много полезни и запазват доста качеството си след сушене, затова ги пуснахме в търговската мрежа. Много нашумяха при веганите, спортистите, планинарите, катерачите, защото са изключително леки и в същото време много хранителни, изброява предимствата Гергана. Освен чипс фирмата предлага и плодови кожи, пудри, цветя и др.

Самият продукт e 100% натурален, без добавена захар, консерванти, оцветители или каквито и да е допълнителни вещества, което го прави изключително здравословен. Изцяло е запазен цветът, вкусът и ароматът. Иновативната технология на производство позволява да се премахне 90-95% от съдържащата се вода в продукта, без да се губи нито едно от полезните му качества. Количественият състав на веществата се запазва, като показател за това е наличието на фибри и витамин С. Заради уникалните си качества чипсът бързо успява да спечели доверието на клиентите и в момента може да бъде открит в над 90 бара в столицата и по Черноморието, в 5-звездни хотели и биомагазини.

Предлагаме чипс от домати, тиквички, сладък картоф, цвекло, патладжан. От плодовете имаме от ябълки, круши, ягоди, малини, райска ябълка, диня, мандарина, пъпеш, праскова, манго, ананас, киви, златно киви и още други. Голяма част от продуктите ги вземаме от производители в България, а цитрусите - от две ферми в Гърция и Испания, разкрива още Станчева.

Фирмата прави най-разнообразни чипсове.
Фирмата прави най-разнообразни чипсове.

Най-голямата трудност за семейството било да узаконят продукта, защото в Българската агенция по безопасност на храните не можели да си представят какво е плодов чипс и как точно се приготвя. Това обаче не ги спира и вече са успели иноватори на българския пазар. Предстои да покорят и чужди.