Ferrari F80 е най-мощният шосеен автомобил на италинската компания, създаван някога, ще бъде произведен в 799 бройки е единичната му цена е 3,6 милона евро.

Хибридното задвижване на F80 включва V6 3.0 битурбо двигател, който за първи път е оборудван с електрически турбокомпресори със системата MGU-H, както в болидите от Формула 1, и произвежда 900 конски сили и 850 Нм въртящ момент. Суперхибридът е заимствал някои компоненти от състезателни коли, плюс това е първото от шосейните ферарита, което може да се похвали с динамично калибриране на кривата на въртящия момент за всяка предавка.

Предните колела на автомобила се задвижват от два електрически мотора с мощност 142 конски сили. Друг е свързан с коляновия вал и може да работи като генератор при спиране или да помага на двигателя с вътрешно горене при ускорение. Мощността на цялата система е 1200 конски сили.

Най-страхотната технология във F80 е функцията Boost Optimization. Това е първото и приложение в автомобилната индустрия и нито един конкурент няма подобно решение, дори и McLaren. По време на първата обиколка на пистата, системата разпознава завои и прави, за да активира впоследствие автоматично усилване в правилните зони за най-добро време за обиколка. Boost optimization работи само в режими Performance и Qualify. 

Иначе F80 ускорява от място до 100 км/ч за 2,15 секунди, а до 200 за 5,76 секуунди. Максималната скорост е ограничена на 350 км/ч.