Компаниите, които не искат да инвестират в машини, може да ги вземат и под наем

Строителството е в подем, имотният пазар кипи, но фирмите се въздържат да инвестират в специализирани машини, защото се използват за кратко. Такива например са дренажни помпи, изсушители за въздух, фрези, шлайфмашини и други.

Мартин Стайков вижда ниша за бизнес - неговата “Каммартон рентал” дава такава техника под наем. Фирмата се фокусира върху това да предложи цялостно решение. Клиентът се обажда и казва, че има проблем. Ако е хале, което трябва да се изшлайфа, пита коя машина ще му препоръчаме. Според нуждите даваме най-доброто. Имали сме случай да откажем машина, защото сме преценили, че нашите не са подходящи, обяснява Лидия Якимова от компанията.

“Каммартон рентал” получи награда в конкурса “Големите малки” за устойчиво развитие. Връчи им я инж. Любомир Качамаков - зам.-председател на Камарата на строителите в България. Радвам се, че аз връчвам тази награда, и то на фирма, свързана със строителния сектор, сподели той.

Малък екип сме, но се развиваме с големи темпове и ще се радваме, който има интерес от дейността ни, да се свърже с нас, каза Лидия Якимова.

В основата на успешния модел на компанията е малък, но висококвалифициран екип от технически специалисти с дългогодишен опит и експертиза в строителството и в индустрията.

“Каммартон рентал” е дистибутор на много международни компании, работи с немски и турски доставчици на техника. Ангажира се с продажба, сервиз, гаранционно и извънгаранционно обслужване. За много от тях е единствен представител за България. За нуждите на строителите се предлагат  отдаване под наем, поддръжка и сервиз на професионални и специализирани машини, както и продажба на нова и рециклирана техника.

Включени са машини за фрезоване, шлайфане, полиране, пробиване и рязане на  бетон, асфалт и подови  настилки, инструменти и консумативи, водоструйни и вакуумни почистващи машини, бояджийски  системи и машини за нанасяне на мазилки, продукти на строителната химия, лични предпазни средства и др.

В помощ на индустрията “Каммартон рентал” се насочва към компресорната техника, а сега и към енергийни одити на компресорни инсталации. Сгъстеният въздух е най-скъпият енергоносител и разходите за него може да стигнат до 50% от общите за електроенергия. “Каммартон рентал” прави анализ на загубите в тръбната инсталация и при крайните консуматори. Одитът показва колко енергия може да се спести след отстраняването им.

В следващите 5 г. фирмата планира да има търговски и сервизен специалист в поне 3 от големите областни градове, за да може да е по-близо до всеки обект или предприятие, с което работи. Разделя направленията “Продажби”, “Наем” и “Сервиз”. Периодично увеличава броя на компресорните системи под постоянен мониторинг. Планира машините за отдаване под наем да се увеличат с над 100%.

Екипът на “Каммартон рентал” не просто дава под наем или продава машини на строители, а намира решение на проблема им.
Екипът на “Каммартон рентал” не просто дава под наем или продава машини на строители, а намира решение на проблема им.