Нова Kia Niro Tri-Fuel ще бъде пусната на пазара в Италия през уикенда. Външно модификацията не се различава по нищо от нормалния модел, но това е първият пълен хибрид LPG, като го рекламира корейската компания.

Niro Hybrid LPG е първият изцяло хибриден автомобил на газ на марката и единственият на пазара, продаван директно от производителя, запазвайки предимствата по отношение на надеждността и гаранцията на Kia, както и хибридната хомологация.

Комбинацията между ефективността на хибрида и ниските разходи за LPG гарантира общ пробегот над 1600 км в комбиниран цикъл с допълнително намалени разходи за гориво в сравнение с вече ефективния пълен хибрид.
Освен това Niro Tri-Fuel отделя 6% по-малко CO2 от пълната хибридна версия, т.е. 6 грама на км по-малко.

Kia Niro Tri-Fuel е изобретение на италианския отдел на Kia и все още не е ясно дали ще се предага и на други европейски пазари. Niro Tri-Fuel, разработен от Kia съвместно с Westport Fuel System Italia/BRC, има 1.6 GDI четирицилиндров бензинов двигател, който произвежда 90 к.с. и се поддържа от електрически мотор с 43,5 к.с. Мощността на системата е общо 126 к.с.

Резервоарът за бензин в Kia Niro Tri-Fuel е с капацитет 42 литра. Той е точно толкова голям, колкото този в обикновения Niro Hybrid. Niro Tri-Fuel естествено има резервоар за LPG с капацитет от 40 литра.