Огромната автомобилна група Stellantis, със своите 14 марки, е на ръба на сериозно преструктуриране. Заради неособено радващите бизнес резултати, Stellantis не изключва продажбата на марки, ако се наложи. В този контекст отново се появиха слухове за възможна продажба на Maserati на китайския производител Chery. Същият, който превзе завода на Nissan в Барселона.

Последните слухове, сочещи бъдещето далеч от Stellantis, идват от китайските социални медии и са споделени от Inside China Auto. Съобщава се също така, че италианското правителство ще одобри продажбата на Maserati на Chery Auto.

Maserati продаде около 26 600 автомобила миналата година, което не е лошо, въпреки че е далеч от рекордните 51 500 автомобила, продадени през 2017 г. За разлика от това, 2024 г. е изключително трудна. Продажбите са паднали до едва 6500 коли през първата половина на тази година, което е 50% спад в сравнение с 15 300 реализирани коли през същия период на миналата година. Maserati регистрира оперативни загуби от 82 милиона евро.