Премиерът Борисов направи инспекция на връзката ѝ с бул. “Ломско шосе” и пусна снимки във фейсбук

Столични полицаи задържаха крадец, отмъкнал 38 шумоизолиращи панела от новопостроената северна тангента на София, съобщи старши комисар Младен Маринов в неделя.

В четвъртък патрул на СДВР тръгнал по следите на 26-годишен циганин от кв. “Христо Ботев” с каруца. Минути преди това той разбил панелите и ги натоварил. Оказал се криминално проявен за кражби и хулиганство. “За първи път крадат шумоизолиращи пана. Досега посягаха на мрежите против птици, на шахти и знаци. Съоръженията, които са свалени от северната тангента, са на стойност 5 хил. лв., а в пункта за вторични суровини ще струват 20 - 30 лв.”, каза шефът на АПИ Лазар Лазаров.

“Разкриваме кражби от обекти на АПИ след сигнали на пунктове за вторични суровини. Те съдействат, защото иначе може да се стигне и до отнемане на лиценза им”, допълни комисар Маринов. 250 хил. лв. са щетите от кражби на пътни съоръжения само за 2016 г., а през миналата - 1,5 млн. лв., посочи Лазаров. През 2015 г. има случаи дори на отмъкнати цели стълбове за осветление на магистралите.

Премиерът Бойко Борисов пък осведоми в неделя приятелите си във фейсбук, че е инспектирал строежа на пътния възел на северната скоростна тангента с бул. “Ломско шосе”.

“Съоръжението става уникално, работи се денонощно, за да може хората след около 2 месеца да го ползват свободно. Тогава местните ще разберат, че и стойността на имотите им се е повишила в пъти”, пише Борисов. И припомня, че преди дни МС отпусна 1,5 млн. лв. на Столичната община за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около северната тангента. “Целта е да започне възможно най-бързо работата по тези участъци и да се облекчи придвижването на хората от околностите на столицата”, заключава премиерът.

На 7 юни жители от северните части на София се гневяха заради “тапите” при новата връзка между кварталите “Требич” и “Илиянци”. Причината е опасен подлез, през който, за да минат, тировете влизат в насрещното платно.

На съоръжението се работи денонощно, написа Бойко Борисов в социалната мрежа.
На съоръжението се работи денонощно, написа Бойко Борисов в социалната мрежа.