Красимир Орешков: Когато служителите видят, че се стараеш, няма как и те да не го правят

В Стара Загора, само в "Бар и пица Орешков", човек може да хапне пица със сирене "Филаделфия". Мястото отваря врати в началото на миналия декември.

Заведението поддържа и допълнително меню, има обедни предложения и доставка по домовете. Може да посрещне 140 клиенти, а екипът е от 12 души.

Мястото е с изключително модерен интериор и храна. В красивата обстановка хората могат да разчитат и на качествени напитки.

- Откога сте в този бизнес? Занимавали ли сте се с нещо друго преди?|

- Имам и хранителни магазини, както и заведение за бързо хранене. Този ресторант отворих на 5 декември миналата година. Откакто работя, аз съм предприемач. Това е от 1992 г. Започнах с производство на безалкохолни напитки.

- Защо избрахте да работите в тази сфера?

- В ресторанта можем да покажем нещо по-различно, да приложим индивидуален подход и нещо, което е правено само при нас. При хранителните стоки това е малко по-трудно, повечето магазини предлагат еднакви продукти.

- Какво научихте за тези години като предприемач?

- Формулата за успеха е "с главата напред". Трябва и много работа. Когато е всеотдаен човек, нещата се получават. Ако не е и не се старае, няма как да се случи.

- Кой беше най-трудният момент в досегашния ви опит на предприемач?

- Най-трудно беше в периода на кризата. Оптимизирахме производството, намалихме разходите. Идеята ми беше да се занимавам с бизнес в три сфери. Целта - ако има срив в някоя, другите две да я крепят. Тогава така стана, че се получи срив и в трите сфери.

- Как избирате служителите си?

- В момента основният ни проблем е с работната ръка. Движа бизнеса заедно със сестра си Емилия. Тя се грижи повече за работата на екипа, графици, надници, плащания.

- Какво казвате на служителите си, за да ги мотивирате?

- По-високи заплати, приятелско отношение към персонала и личният пример, са най-важните неща според мен. Аз показвам, че не трябва да има закъснения, трябва да изпълняваш това, което кажеш и да си максимално точен - и като сума на заплати и време, в което ги получават. Личният пример е и в труда, който полагаш. Когато служителите видят, че се стараеш, няма как и те да не го правят. Ако не се движиш както трябва или не се грижиш за бизнеса си, то няма как да го изискваш и от тях. Старая се да съм на място.

- Как си представяте вашия бизнес след 5 години?

- Трудно ми е да кажа за след 5 години. Имам още някои проекти, които смятам да развивам в отделните сфери. Бих искал да имам още една сграда, която да давам под наем. Заведението за бързо хранене да се разшири. В пицарията нещата да се стабилизират, продължаваме да правим още за мястото.