Двете компании правят най-голямото единично частно дарение от 50 000 професионални предпазни маски на Министерство на здравеопазването от началото на кризата

"Теленор" и компанията майка PPF Group даряват 50 000 маски тип N95, на стойност близо 500 000 лв., на Министерство на здравеопазването в подкрепа на усилията на страната ни в борбата с разпространението на COVID-19.

Българското здравно министерство в координация с Националния оперативен щаб ще разпредели дарението в лечебните заведения в горещите точки, засегнати от коронавирус, които имат най-належаща нужда от предпазни средства, съобщиха от телекомуникационната компания.

Дарението бе връчено официално от главния изпълнителен директор на "Теленор" Джейсън Кинг на българския министър на здравеопазването Кирил Ананиев.

Отчитайки непрекъснатата нужда от медицински консумативи и предпазни средства, PPF и "Теленор" се ангажираха с подкрепа за специалистите, които са на първа линия в битката с коронавируса, посредством най-голямото еднократно частно дарение на маски в България от началото на епидемията.

„Социалната отговорност винаги е била в ДНК-то на PPF. Коронавирусът продължава да въздейства върху обществата и икономиките по света, всички здравни работници заслужават нашето дълбоко уважение и признателност и ние се чувстваме задължени да действаме. Чрез това дарение за българското правителство бихме искали да подкрепим професионалистите в здравеопазването и цялата общност в усилията им да овладеят пандемията“, заяви Ладислав Бартоничек, главен изпълнителен директор на PPF Telecom Group.

„Благодарим на всички медицински специалисти в България за тяхната непрекъсната безкористна саможертва по време на пандемията“, заяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор. „В допълнение към дарението за респиратори, монитори и болнични легла за спешното отделение на МБАЛ „Пирогов“, ние продължаваме да подкрепяме страната ни в борбата с пандемията по най-смисления начин.“

Респираторните маски за лице N95 са маски от най-висок клас, използвани за защита от съдържащи се във въздуха частици, включително вируси и бактерии и от течности, замърсяващи лицето, включително COVID-19.

Маските тип N95 са критично важни предпазни средства, специално предназначени за здравни работници и друг медицински персонал на първа линия, заради високозащитните си свойства и не се препоръчват за използване от широката общественост.

Сегашното дарение на лични предпазни средства за българската медицинска общност, бореща се с пандемията, допълва направеното през март от "Теленор" дарение от 200 000 лв. за закупуване на най-необходимото и важно медицинско оборудване за новото интензивно отделение в столичната болница „Пирогов“, предназначено за пациенти с коронавирус.

Компанията също така предложи редица облекчения на своите клиенти, за да им помогне да поддържат връзка със своите близки, да управляват бизнеса си и да получават важна информация по време на извънредната ситуация с COVID-19. "Теленор" дари над 70 компютъра за онлайн образование на нуждаещи се деца в различни общности в цялата страна.

"Теленор" призовава всички свои клиенти да се включат в битката с разпространението на коронавируса и да се присъединят към инициативата на компанията „Остани си вкъщи“.

"Теленор" и PPF Group дариха 50,000 предпазни маски на стойност близо 500 000 лв. на Министерството на здравеопазването за нуждите на медицинските работници, заети в борбата с пандемията от коронавирус.
"Теленор" и PPF Group дариха 50,000 предпазни маски на стойност близо 500 000 лв. на Министерството на здравеопазването за нуждите на медицинските работници, заети в борбата с пандемията от коронавирус.