С края на лятото и на прага на есента голяма част от семействата започват да подготвят зимнина.Вкусът на детството е филийка с лютеница, а рецептите за нея са многобройни. Но основните съставки са червени чушки, домати, патладжани и моркови.

На едро цената на доматите излиза с 10% по-скъпо от миналата година. Морковите са с цена 1,42 лева. Олиото е сравнително по-евтино спрямо миналата година. По различни са цените в магазина.

10 кг чушки, 4 кг патладжан, 1 кг моркови, олио – всичко 60,40 лева. В Пловдив същото количество продукти за лютеница Таня Чобанова купува от пазара. Консервният домат е 2 лева за кг, червената капия е 3 лева, морковите 2 лева, а патладжанът е 2,50 лева, предаде bTV.

Към закупените зеленчуци добавя и бутилка олио за 3,50, така лютеницата по пловдивски излиза 55,50 лева.