С всяка изминала година надеждността на Lexus остава непроменена. Качеството на автомобилите на японската марка отново е потвърдено, след като за седми път се класира на първо място в годишното проучване на британското списание What Car? за надеждност.

Почти 22 000 шофьори взеха участие в анкетата за повреди през 2023 г.. Резултатите, които обхващат 32 марки и 178 различни модела на възраст до пет години, показват, че Lexus е постигнал 98,3 процента. Включени са не само броят на възникналите неизправности, но и колко време е отнело отстраняването и разходите за ремонт.

Lexus се отличава в различните категории най-вече в класа на семейните SUV модели, където първото поколение NX оглавява списъка с 99,8 процента. Новият NX е втори с 99,4 процента, UX трети с 99,3%. Lexus RX се класира на второ място сред големите SUV с 98,6 процента. Всички тези коли са напълно хибридни електрически модели. Според авторите на проучването това е технологията за задвижване, която изследванията показват, че е най-надеждната и най-лесната за ремонт, когато възникне проблем.

Седанът Lexus IS може вече да не се продава, но собствениците все още оценяват неговата издръжливост - моделът е на първо място в класа на представителните автомобили с резултат от 98 процента.