Фондът на фондовете и СУ "Климент Охридски" организират конкурс за най-добър младежки стартъп в България.

Неговата цел е да насърчи предприемачеството и иновативните идеи при стартирането на собствен бизнес, бизнес планирането, маркетингът, представянето пред инвеститори и др.

Младежи от цялата страна, които са на възраст до 29 години, включително студенти и ученици от 11-и и 12-и клас може да се включат със свои иновативни бизнес идеи. Проекти се приемат до 15 март 2024 г.

При участие на екипи е достатъчно само един да отговаря на условията. За класираните на първите три места проекти има награди от по 1000 лева. Освен това участниците ще има възможности да привлекат дялови инвестиции, да се включат в акселераторски програми и инкубатори, да имат стаж в партньорските организации на конкурса, менторски часове, участие в български и международни конкурси.

Това е третото изднаие на конкурса. В първата са се включили 36 стартъпа, а при второто бройката им се увеличава на 48. Част от победителите получиха финансиране от фондовете за дялови инвестиции, а други спечелиха менторска подкрепа и множество поощрителни награди.