Китайската инвазия в Европа продължава с интересен електрически пикап. Той идва от Maxus, марка под шапката на големия концерн SAIC, която също така притежава и бившия британски MG. Maxus определено направи фурор на изложението в Хановер с новия си eTerron 9. Автомобилът бе представен като "първият в Европа 4х4 електрически сериен пикап, изграден върху специална електрическа платформа".

Захранването се осигурява от 102 kWh литиево-желязо-фосфатна батерия, която осигурява WLTP пробег от 430 км. Бързо зарядно устройство с постоянен ток от 115 kW може да зареди батерията от 20% до 80% за приблизително 40 минути. Освен това пикапът има функция Vehicle to Load, която позволява на батерията да се захранва от контакти с мощност 2,2 kW и 6,6 kW.

Китайският модел разполага със система за задвижване на всички колела с двоен двигател, произвеждаща комбинирана мощност от 436 к.с. Това позволява на пикапа да ускорява от място до 100 км/ч за 5,8 секунди.

За да бъде истински офроудър, електромобилът има регулируемо по височина въздушно окачване и набор от режими на шофиране, включително нормален, пясък, кал и персонализиран.

Продажбите в Европа са планирани да започнат до края на годината.