Оплакващите се, че изпуснали самолет до Мадрид пристигнали 50 мин. по-рано, а не 2 ч., каквото е изискването, твърдят от там

Есенен пик на приключващи почивката си хора, отпътуване на студенти, това прави опашките на летището в София. Причината е и настоящата инфраструктура, терминал 2 е планиран за 2,5 млн. пътници, летят 5 млн. Това обясниха от аеропорта и прогнозираха, че тази седмица, до събота включително, ще има пиково натоварване, след което ситуацията ще се нормализира, но вероятно ще се повтори по Коледа и Нова година.

Оттам дадоха пример с европейски летища, където също се трупали огромни опашки, като това в Мюнхен, на което преди дни редът чакащи бил 3,5 км.

Нямало хаос и истерии, но хората, които са изпуснали полет за Испания  са дошли 50 мин, а не 2 часа, както е изискването на авиокомпаниите. От шума около опашките и опасността да се изпусне полет имало и положителна страна, все повече хора спазвали изискването да се идва 2 часа преди самолетът на излети.

Чартърите също имали своя дял в натоварването, очаква се те също да намалеят.

По повод сутрешното натоварване, нямало как да е по друг начин, защото на летището в София нощували 16 самолета, които сутринта трябвало да излетят и да направят поне два курса, за да бъдат цените на билетите за пътниците им приемливи. 

Летището се мъчело да подобри организацията на работа, като наема още от лятото още 100 души, но процедурата  за сертифициране на персонал в сигурността у нас траел 3 месеца, докато в европейските държави времето било 2-3 седмици, коментират още от аеропорта.

Догодина ще има нови скенери с по-голям капацитет, а на бъдещия терминал 3 ще има 16 линии за проверки, при сегашните 3.

Така ще изглеждат двата терминала на летище София - старият, с номер 2, и новият №3.
Така ще изглеждат двата терминала на летище София - старият, с номер 2, и новият №3.