Бившият транспортен министър Ивайло Московски, който четири години бе представител на страната ни в Черноморската банка за търговия и развитие става част от оперативното ръководство на Българската банка за развитие. Това става ясно от съобщение на финансовата институция на сайта й.

 Московски е завършил публични финанси в УНСС и финансов мениджмънт в Стопанската академия „Д. Ценов" в Свищов. Четири години той бе в ръководството на Черноморската банка за търговия и развитие със седалище в Солун. В качеството на вицепрезидент – оперативна дейност с ресор Риск ръководи проекти по внедряване и наблюдение на риск политики, отговаря и за ESG политиката на банката.
Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в периода 2011-2013 г.; 2014-2017 г., както и 2017-2018 г. Бил е и народен представител в 42-рото и 44-ото НС, член на комисиите по транспорт и енергетика. През 2009-2011 г. е зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като ръководи Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт" (2007-2013) и е българският представител в инициативата ТРАСЕКА.

Дългогодишният ръководител на управление „Финанси" в банката Димитър Митев пък ще се присъедини към надзорния орган на ББР.  Митев е доказан експерт с 32-годишен опит в банковата сфера. Магистър по финанси от УНСС, с многобройни допълнителни квалификации. Той притежава степен CFA – сертифициран финансов анализатор. В Българската банка за развитие работи от 2011 г., като последователно е ръководил управленията „Планиране, анализ и регулации", „Съответствие" и „Финанси". Бил е и член на Съвета на директорите на Националния гаранционен фонд, част от Групата на ББР.
Кариерата на Димитър Митев е преминала още през HVB Bank Biochim (днес част от Уникредит Булбанк), СиБанк, Юробанк (Пощенска банка) и Делойт България.