Министерството на иновациите и растежа обяви в последния работен ден от годината спечелилите проекти по Плана за възстановяване и устойчивост. Списъкът бе публикуван на сайта на министерството от Главна дирекция “Европейски фондове и конкурентоспособност”. В списъка прави впечатление присъствието на фирма „Пайнер“, свързвана с музикалните си канали за чалга и фолк-звездите, които продуцира.

От включените за оценка 2423 предложения за изпълнение на инвестиции (по процедурата № BG-RRP-3.004 „Технологична модернизация“) 953 проекта ще бъдат финансирани с близо 260 млн. лв.

„Кулбокс“, която има предмет на дейност оптичен интернет, телевизия и телефони взима 700 000 лева.

Толкова пари са предвидени и за „Телкабел“, която предлага телевизия и интернет. В представянето на компанията се казва, че тя е една от първите в България, която изгражда и развива MAN мрежа на територията на град Пазарджик и региона.

На 700 000 е оценено и проектното предложение на „Лирекс“, която се занимава с „широк спектър от ИТ решения и услуги.“.

С 500 лева по-малко или 699 500 лева взима фирма „Комак Медикал“ – частна специализирана договорна изследователска организация , управляваща клинични изследователски центрове.

На този фон “Пайнер медиа” ще получи 218 237,50 лв., пише Zashtoto.

По процедурата се кандидатстваше между 22.07.2022 г. и 21.09.22 г., а към вторият етап на оценката преминаха около 2000 компании, припомнят от Министерството на иновациите и растежа.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени да представят доказателства, че отговарят на изискванията за краен получател на средства от Механизма, включително на изискванията посочени в Условията за кандидатстване по процедурата.

Пълния списък вижте тук.