Китайската Geely, компанията майка на Volvo, непрекъснато разширява портфолиото си от марки. Все по-голям брой марки но Geely вече си предлагат в Европа. Пикапите Radar ще са следващите.

Портфолиото на марката Geely включва Volvo, Polestar, Lotus, LEVC, Lynk&Co, Zeekr, Farizon, Lifan, Radar и половината от Smart и Proton. Освен това Geely продава цял арсенал от модели под марката Geely. Lynk&Co и особено Zeekr са чисто нови играчи на европейския автомобилен пазар, като към тях може да се добави още един - Radar.

Първият автомобил на Radar е пикапът RD6. RD6 е "нарисуван" от починалия наскоро дизайнер Питър Хорбъри. Пикапът е дълъг 5,26 метра и има междуосие от 3,12 метра. По отношение на размерите можете да го сравните с Toyota Hilux. RD6 идва на пазара в Китай с батерия от 63 kWh, която е добра за пробег до 410 километра.

Има и пакети от 86 kWh и 100 kWh, подходящи за максимален пробег съответно от 550 и 632 километра. Независимо от избраните батерии, Radar RD6 има електрически мотор с мощност 272 к.с. на задната ос, въпреки че ще има и версия с два електрически мотора и задвижване на четирите колела.