Въпреки че присъства в автомобилите от 25 години, хибридното задвижване никога досега не е било използвано в сериен мотоциклет. Първият хибриден мотоциклет в света е Kawasaki Ninja 7 Hybrid, който ще бъде пуснат на пазара от януари 2024 г. Тази машина има 451-кубиков двуцилиндров бензинов двигател и електрически мотор с мощност 9 kW. Общата хибридна мощност на мотора е 58 к.с., или дори 68 к.с. с e-boost функция.

Хибридизацията позволява на Ninja 7 да ускорява като 1000-кубиков мотоциклет. Нищо не липсва на тази машина, дори опционална автоматична скоростна кутия, старт и стоп система и устройство, което автоматично превключва на 1-ва предавка, когато моторът е спрял, което улеснява придвижването в градска среда.

За маневри с ниска скорост, например при паркиране, Ninja 7 Hybrid има функция "ходене", която му позволява да се движи с човешко темпо с изцяло електрическа енергия. Оборудван е с 3 режима на шофиране (Sport-Hybrid, Eco-Hybrid и EV). Мотоциклетът зарежда електрическата батерия само чрез бензиновия двигател.

В зависимост от избрания режим, машината ще потегли, използвайки само мощност от електромотора и ще превключи на бензинов режим, когато скоростта се повиши. Това става автоматично и не изисква намесата на водача.